Galeta Unlu ve Mısır Nişastalı Cheesecake

Malzemeler:
- Taban için:
- 2 su bardağı galeta unu
- 100 gram tereyağı (eritilmiş)
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- Dolgu için:
- 600 gram krem peynir
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı mısır nişastası
- 1 su bardağı krema
- 1 paket vanilya
Hazırlanışı:
- Fırını 160 dereceye önceden ısıtın.
- Galeta unu, eritilmiş tereyağı ve toz şekeri karıştırıp cheesecake tabanını hazırlayın. Karışımı yağlanmış kelepçeli kalıba bastırarak yayın.
- Dolgu için, krem peyniri ve toz şekeri çırpın.
- Yumurtaları teker teker ekleyerek karıştırın.
- Mısır nişastasını ve vanilyayı ekleyip pürüzsüz bir karışım elde edene kadar çırpın.
- Son olarak kremayı ekleyin ve karıştırın.
- Hazırladığınız dolgu karışımını tabanın üzerine dökün.
- Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 60 dakika pişirin. Cheesecake’in ortası hafif sallanabilir, bu normaldir.
- Cheesecake soğuduktan sonra buzdolabında en az 4 saat, tercihen bir gece dinlendirin.
- Servis yapmadan önce üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.