Galeta Unlu ve Mısır Nişastalı Cheesecake

Malzemeler:

  • Taban için:
    • 2 su bardağı galeta unu
    • 100 gram tereyağı (eritilmiş)
    • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Dolgu için:
    • 600 gram krem peynir
    • 1 su bardağı toz şeker
    • 3 adet yumurta
    • 1 su bardağı mısır nişastası
    • 1 su bardağı krema
    • 1 paket vanilya 

Hazırlanışı:

  1. Fırını 160 dereceye önceden ısıtın.
  2. Galeta unu, eritilmiş tereyağı ve toz şekeri karıştırıp cheesecake tabanını hazırlayın. Karışımı yağlanmış kelepçeli kalıba bastırarak yayın.
  3. Dolgu için, krem peyniri ve toz şekeri çırpın.
  4. Yumurtaları teker teker ekleyerek karıştırın.
  5. Mısır nişastasını ve vanilyayı ekleyip pürüzsüz bir karışım elde edene kadar çırpın.
  6. Son olarak kremayı ekleyin ve karıştırın.
  7. Hazırladığınız dolgu karışımını tabanın üzerine dökün.
  8. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 60 dakika pişirin. Cheesecake’in ortası hafif sallanabilir, bu normaldir.
  9. Cheesecake soğuduktan sonra buzdolabında en az 4 saat, tercihen bir gece dinlendirin.
  10. Servis yapmadan önce üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
Scan the code