Kakao ve Mısır Nişastalı Puding

Malzemeler:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı toz kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı:

  1. Bir tencerede süt, toz şeker, mısır nişastası ve kakaoyu karıştırın.
  2. Karışımı sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin.
  3. Karışım koyulaşınca ocaktan alın ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
  4. Tereyağını ekleyip eriyene kadar karıştırın.
  5. Puding karışımını kaselere paylaştırın ve soğuması için buzdolabında dinlendirin.
  6. Üzerini pudra şekeri veya çikolata rendesi ile süsleyerek servis yapın.
Scan the code